Tästä oli raju mielipide yhdessä blogin keskustelussa. Yksi kommentoijista oli sitä mieltä että kertakäyttöiset siteet pitäisi kieltää laissa tai sitten lisätä niihin haittaverot. 

Siteet ovat muutenkin suht hinnakkaita ja on kautta aikojen ollut keskustelua siitä että ne pitäisi olla ilmaiset koska naiset eivät ole valinneet sitä että kerran kuukaudessa on kuukautiset. Joillekin jopa todella runsaat että ne paksuimmat siteet eivät riitä. Jotkut käyttävät jopa aikuisen vaippa yöllä, ja joillekin se ei edes riitä. Mitä ne pitäisi tehdä?

Ensin sinulla on runsaat, saat vaihtaa paksuimman siteen 30min-60min välein. Sitten on päälle hirveät kivut, olet muutama päivä jopa sängyssä kivuista. Sitten vuodot kestää jopa viikko tai yli. Miten silloin pärjäisi pestävillä siteillä? Seisot viikon ajan vaan pesemässä siteitä, et ehdi muuta tehdä. Et pysty ikinä menemään kodista pitkälle matkalle, koska sinun on pestävä siteet, tai sitten kävellä ympäri kaupunkia veriset ja haisevat siteeta käsilaukussa. Olet lomalla, kuukautiset tulee, muu perhe tai ystävät menevät rannalla, shoppailemaan, katsomaan nähtävyyksiä, ihan mitä vaan, mutta sinä istut pesulassa pesemässä veriset siteet.

Siis joo siteet ovat varmasti iso prosentti meidän roskista mutta järki käteen. Kaikki ei vaan pärjäisi niillä pestävillä siteillä. Kertakäyttöiset maksaa nyt jo paljon että siihen tulisi vielä vero päälle niin voi ei. Ensin ihminen pitäisi kärisä kovista kivuista, runsaista vuodoista ja sitten vielä maksaa siteistä hirveesti. 

Tässä pitää miettiä myös se että kaikille ne hormonaalliset lääkkeet eivät auta tai eivät sovi joilla saisi kuukautiset niukemmaksi. On niin paljon muuta missä me voidaan ajatella ympäristöä mutta tässä asiassa on kuitenkin minun mielestä katsottava vähän sormien läpi. Onhan niitä siteitä jotka ovat bio, kuitenkin varmaan vähän paremmat kun ihan "tavalliset"

Kaikilla on tietysti oikeus omaan mielipiteen mutta jossain asioissa pitää kuitenkin vähän miettiä muitakin kun sitä omaa itseään joka ehkä vuotaa muutama tippa kuukaudessa ja pärjää vähillä siteillä jolloin se peseminen ehkä on ihan kestävää puuhaa.