Kun menet terveysasemalle tai mihin tahansa päivystykseen niin varmasti joudut jonottamaan ja välillä siihen jonottamiseen menee hermot, vai mitä? On mullakin mennyt hermot vaikka itse ymmärrän sitä systeemiä kun itse sitä töitä teen, mutta kun on itse kipeä niin on sitä mieltä että on aina sairaampi kuin muut. Joku pääsee ennen sinua niin mietit että ei toi nyt niin kipeältä näytä kuin minä että miksi hän pääsee minua ennen? Ja miksi toi narkkari pääsee ennen minua kun minä kuitenkin olen normaali ihminen? Lapsen kanssa istut päivystyksessä ja mietit miksi se narkkari pääsee ennen sinua tai ihan kuka vaan koska lapsen kanssa odottaminen on hankalaa koska se pieni ihminen menee levottomaksi ja on kiukkuinen ja vielä kipeä. 

Sitä mitä potilaat eivät näe tai eivät ymmärrä on se että potilaat tulee tietyssä järjestyksessä mutta jos siellä joku akuutti vatsa tai joku akuutti rintakipuinen tulee niin valitettavasti se pääsee jono ohi. Joku moni sairas jolla nyt kuumetta tai rintakipua tai vatsakipua niin pääse sinun lapsen ohi, valitan. Päivystys toimii usein kiireellisyyden mukaan, välillä menee se hoidon tarpeen arviointi väärin, hoitajatkin ovat vaan ihmisiä ja joskus vaan se jono on muutama tunti tai enemmän. Jos menet päivystykseen niin ota mukaan se kärsivällisyys, sitä tulet tarvitsemaan koska siellä kestää. Ja et pääse jono ohi vaan sen takia että sinulla on lapsi mukana tai että lapsella on korvakipua, se rintakipuinen narkkari pääsee edellä. Terveydenhuolossa ei katsota sitä onko alkoholisti, narkkari, ulkomaalainen eikä me voida miettiä että "noh se alkoholisti varmasti vaan feikkaa tai johtuu vieroitusoireista että ei ole kiire, itse se on siihen tilaan juonut" vaan jokaisen oireet oli se sitten narkkari tai alkoholisti niin pitää ottaa tosissaan. 

Kaikkien vaivat on aina akuutit ja kiireelliset, omasta mielestä. Kyllä minä sen voin ymmärtää ja välillä käy sääliksi kun ihmiset joutuu jonottaa pitkiä aikoja sen korvakipuisen lapsen kanssa kun ne narkkarit menee vuotavan haavan kanssa ohi mutta se nyt vaan on niin. Ei me voida tunti tolkulla antaa se ihminen vuotaa kuiviin kun otetaan nyt ne korvakipuiset ja ne lapset ei varmasti ole yhteistyökykyisiä joten jo muutama sellainen voi se tutkiminen kestää pitkään ja siellä se narkkari, joka on itse aiheuttanut olon itselleen ja ei ihmisten mukaan ansaitse hoitoa ennen sitä korvakipusta lasta, vuotaa kuiviin ja kuolee. 

Myös se että melkein jokaisessa laitoksessa on se "lepohuone" joka voi olla täynnä potilaita mitä pitää myös hoitaa ja kontrolloida välissä, se ei näy ulospäin koska lääkäri tai hoitaja ei välttämättä juokse siinä aluassa koko ajan vaan hän kävelee jotain käytävää pitkin takana tai hänellä on väliovi. Välillä se lepohuoneessa on jopa ylipaikalla ihmisiä ja se yksi hoitaja pitää se hoitaa plus vielä vetää jonoa, ei helppoa. Ja sitten hän saa kuunnella vaan huutoa ja narinaa niistä odottavista potilaista siellä aulassa että miten hän ei osaa tehdä työnsä ja miten hän on epäpätevä ja miksi hänellä kestää niin kauan kun ei ota mitään potilaita jonosta vaan se seisoo ja vaan istuu siellä huoneessa, kun ei se "lepohuone" näy ulospäin. Se hoitaja hoitaa työnsä niin hyvin kun voi näissä tilanteissa. Terveydenhuollossa on aivan liian vähän henkilökuntaa siihen nähden miten paljon on potilaita. Mutta se ei ole sen hoitajan syy eikä sen lääkärin syy, vaan se syy on jossain ylemmällä tasolla. Valittakaa sinne ylös missä asialle pystyisi tehdä jotain. Me tehdään parhaamme näytten johtojen sääntöjen mukaan. 

Hoitajailla ja lääkäreillä on niin paljon ylimääräistä työtä mitä ei näy ulospäin mikä vie turhaa aikaa potilas työstä. On alimitoitettu henkilökunta, on sairasteluja myös henkilökunnalla ja niin kuin sanoin tehdään niin paljon turhaa töitä koska se joka meistä päättää ei tiedä pätkän vertaa meidän päivästä ja mitä se sisältyy. Sitten on myös se että mitä enemmän maahanmuuttajia otetaan niin sen enempää me tarvittaisiin henkilökuntaa koska ne ei osaa kieltä ja aika kuluu niitten kanssa enemmän juurikin sen kielen takia.