Minä olen pitkään lukenut tutun kirjoituksia facebookissa juuri työstä ja työn hausta. Hän on itse ollut nyt monta vuotta, ainakin 6-7 vuotta, ollut kotona lasten kanssa. Hän on vielä alle 30v ja on kolme lasta alle kouluiän. Hän koko ajan valittaa facebookissa että miten rahat on loppu ja miten ei saa töitä ja miten ihmiset kritisoi häntä siitä että ei ole työ elämässä. 

Olen itse töitä hakenut juuri, siinä meni vuosi ja vähän päälle että sain uuden työpaikan. Ei se helppoa ole vaikka on työelämässä että löytää uuden työpaikan. Ja vielä hän kun on niin nuori että ennen lapsi ei juuri töitä tehnyt. Mutta taas se että miksi valittaa facebookissa. Etsi, etsi ja etsi. Ei se työpaikka hae sua vaan sun pitää hakea se. Jos on siinä tilanteessa että on työtön ja oikeasti raha pulaa niin ota vastaan sijaisuuksia vaikka mitä ja siinä samalla etsi sitä unelma työtä. ei se auta että valittaa. Kyllä meillä vaikka on työpaikka niin välillä tulee tilanteita että rahat ei meinaa millään riittää, pitää vaan elää niin että raha riittää. 

Työn haku on stressaavaa, tiedän. Kun tulee toisensa jälkeen ei koko ajan. Itse hain uutta työpaikkaa sen takia että en jaksanut enää vanhaa. Tuli koko ajan vaan ei ja ei. Kunnes tuli se päivä että tuli kyllä, se oli ihan mahtava päivä. Jännittävä päivä kun piti pomolle mennä irtisanomaan itsensä. Välillä kun niitä ei tuli niin itku tuli koska oli paikka jota oikeasti olisi halunnut, mutta piti vaan jatkaa etsimistä koska tosiaan ne ei tule kotiin hakemaan. 

Ja raha. Jos on vähän rahaa niin pitää elää niin kuin on rahaa. Kun tämä facebookissa oleva tuttava niin ensin se voi kirjoittaa että on vähän rahaa ja mitä vaan ja seuraava juttu se laittaa että nyt on taas ostettu sitä ja tätä ja tota. Kun on vähän rahaa niin pitää oikeasti jättää KAIKKI turha ostamatta ja vaan ostaa sitä mitä ihan ihan oikeasti tarvitsee. Ei sulla tarvitse olla samat paidat tytön kanssa, jaa on hienoa ja söpöä mutta ostaisin mieluummin ruokaa lapsille.