Olen siis itse terveydenhuollossa töissä ja tapaan ihmisiä laidasta laitaan joilla on ongelmia ja sairauksia laidasta laitaan. 

Tuli mieleen ne tapaukset jotka tulee ja sanoo että on korkea kuume, sitten kun kysyy että miten korkea, "en ole mitannut mutta oli kylmä ja tärisin". Sitten alat TAAS kerran selittää että jos on epäilys kuumeesta niin se pitää MITATA että tietää onko kuumetta ja kuinka korkea se on. Sitten tulee selitykset että "kyllä minä tiedän että on kuumetta" ja "minulla ei ole mittaria" tai "minä olen juuri muuttanut ja en löytänyt mittaria" tai "mittari on rikki". Sitten selität että tavallinen kainalo mittari apteekissa ei maksa juuri mitään ja minun mielestä niitä saa jopa kaupoista nykyään. Me kysytään se kysymys aina, mutta silti ihmiset tulee ja sanoo että ei ole mitannut vaikka ne tietää että me halutaan se tietää, se numero voi kertoa aika paljon. 

Noh sitten on nämä jotka tulee ja alkaa selittämään että kuumetta. Kysyt miten paljon, noh 36.7. Sinä haluaisit istua suu auki tai nauraa kovalla äänellä. Sitten ne jatkaa selittämistä että kun on muuten lämpötila siinä 35.3 tai jotain. Sitten alat taas selittämään että normaali lämpö on 35-37 ja ei ole väliä onko sinulla 35 tai 36.5 niin sinulla on kuumetta kun se menee yli 38. Ja sitten ne alkaa huutamaan. Sitten se lämpö myös riippu miten olet sitä mitannut ja mistä ja oletko oikein sitä mitannut. 

Sitä olen aina miettinyt että miten aina ihmisellä on kuumetta kotona, eivät ole ottanut lääkettä mutta usein on niin että niillä ei ole kuumetta kun tulevat hakemaan hoitoa. Onko ne valehdellut? Onko se vaan laskenut? 

Kuume ei ole tappava, haitallinen koreka kuume on vasta kun menee yli 42. Siinä 40 asteen kuume ei ole vaarallinen, se tekee vaan ihmisen todella väsyneeksi ja voipuneeksi. Kuumetta pitää laskea kipulääkkeellä ja juotava on todella elintärkeä kun on kuume, nämä on kaksi asiaa mitä moni ei ymmärrä. Myös se että jos on kipua, niin ota kipulääke. Minä itse on sellainen että kipulääkettä otan sitten kun en kestä kipua, jos on pieni kipu, en ota mutta en silloin myöskään mene lääkäriin, ei lääkäreillä ole mitään ihme lääkettä mitä otat yksi tabletti niin kipulääke menee ohi, ja ei se kipu mene ohi vaan sen takia että lääkäri tutkii sinua tai pääse röntgeniin. Kuitenkin ensisijainen lääke kipuun on kipulääke ja jos et sitä itse ole edes kokeillut niin lääkäri määrä sinulle sitä kokeiltavaksi ja antaa jonkun ajan minkä sisällä sitten pitää hakeutua uudestaan jos kipulääke ei auta ja antaa sinulle myös muita ohjeita. Minulle usein sanotaan että syy miksi ei kipulääkettä ota on sen takia ettei kipu mene ohi koska pitää tuntea missä kipu on, miksi en tiedä.